Gemiddeld
20Min
35Min
4 Personen | |
---|---|
175 g | bloem |
75 g | boter |
50 g | kristalsuiker |
25 g | vanillesuiker |
1 | ei |
1 el | kaneel |
snufje | zout |
150 g | melk chocolade |
100 g | pistachenootjes, gepeld |
stervormige uitsteekvormpjes |
Doe de boter met de vanillesuiker en de gewone suiker in een keukenmachine en mix.
Voeg het ei en een snufje zout toe en mix nogmaals. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en blijf mixen.
Maak een bol van een deeg en verpak in plastic folie. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor tot 175 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestuifd werkblad en gebruik een deegroller om er een deeglap van ongeveer 1 centimeter van te maken. Steek koekjes uit met je uitsteekvormpjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kerstkoekjes een kwartier in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Hak de pistachenootjes in kleine stukjes.
Smelt de chocolade au bain-marie. Dip er een vork of lepel in en druppel vanuit de lucht de chocolade op de koekjes, beweeg telkens heen en weer zodat er mooie strepen ontstaan. Bestrooi met de pistachenootjes wanneer de chocolade nog vloeibaar is.
Laat de chocolade uitharden alvorens je de valentijnskoekjes serveert.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,78 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres