Gemakkelijk
10Min
25Min
10 Personen | |
---|---|
5 | eieren |
100 g | suiker |
2 tl | vanillesuiker |
100 g | bloem |
15 g | maïzena |
3 el | poedersuiker |
snufje zout | |
200 g | mascarpone |
20 g | suiker |
frambozen- of aardbeienjam | |
handje frambozen en/of aardbeien | |
Variatietip: | |
Smeer de cake ook eens in met choco pasta en strooi er wat nootjes over. |
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout. Voeg dan twee eetlepels suiker toe en mix alles heel goed stijf.
Klop het eigeel met de rest van de suiker en voeg als laatste de 2 theelepels vanillesuiker toe. Mix de bloem en maïzena. Zeef het dan boven het geklopte eigeel en spatel dit er voorzichtig doorheen. Spatel dan deel voor deel alles voorzichtig door het eiwit.
Giet het mengsel op de beklede bakplaat en strijk het gelijkmatig uit. Bak het in het midden van de oven in circa 8-12 minuten goudbruin. Haal het uit de oven en laat goed afkoelen. Bestrooi de cake met een laagje poedersuiker en draai hem om. Trek voorzichtig het bakpapier eraf en bestrooi ook deze kant met poedersuiker.
Mix de suiker door de mascarpone. Bestrijk de cake met een laagje jam en daarover een laag mascarpone. Rol de cake mooi op. Doe wat mascarpone in een spuitzak en breng enkele toefjes aan op de rol. Garneer het met stukjes aardbeien en frambozen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres