Gemakkelijk
20Min
20Min
4 Personen | |
---|---|
275 g | gele rijst |
100 g | chorizo |
2 | uien |
2 tenen | knoflook |
1/2 | rode peper |
1 | courgette |
400 g | trostomaten |
2 tl | gedroogde oregano |
270 g | pangasiusfilet |
100 g | cocktailgarnalen |
2 el | peterselie |
Scheutje | olijfolie |
Benodigdheden: | |
hapjes-of braadpan |
Aan de Spaanse kust is het paella wat de klok slaat. Platte pannen vol rijst met de allermooiste én lekkerste toppings. Van zwarte rijst met calamaris, mosselen en gamba’s tot rood-gele varianten met kip, vlees of gewoon wat groenten. Niet iedereen heeft een paellapan in huis, maar gelukkig is er een manier om een vergelijkbare smaakbeleving zonder te creëren. Dit recept voor pittige Spaanse rijst met pangasius en garnalen is daar het voorbeeld van.
De chorizo geeft een heerlijke smaak af en het vet wat vrijkomt is ideaal om de andere ingrediënten in te bakken. Een leuk trucje om ook bij andere gerechten toe te passen. De vis gaart mooi samen met de groenten, waardoor de structuur heerlijk zacht blijft en de vis niet uitdroogt. Heb je andere vis in huis? Geen nood. Je kunt veel verschillende soorten vis combineren met dit gerecht. Check de gaar tijd op de verpakking en pas het recept indien nodig daarop aan. Gebruik je liever kip? Bak die dan kort voor in een andere pan zodat je zeker dat hij gaar is.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en snipper de ui. Hak de knoflook en de chilipeper fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak de chorizo 5 minuten op middelhoog vuur. Bak de uien, knoflook en rode peper zachtjes 3 minuten mee.
Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en de tomaten in blokjes. Voeg de courgette, de tomaat en de oregano bij de uien en stoof met de deksel op de pan gedurende 5 minuten.
Snijd de pangasiusfilet in grove stukken. Leg samen met de cocktailgarnalen op de groenten en stoof wederom met de deksel op de pan 5 minuten of totdat de pangasiusfilet gaar is.
Hak de peterselie fijn. Schep de stukken vis en de garnalen op een bord. Schep de rijst door de groenten. Verdeel de groentenrijst over 4 borden. Garneer met de vis, de garnalen en de peterselie.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,30 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres