Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
750 g | gehakt |
800 g | aardappelen, gewassen en in hapklare stukjes |
800 g | tomatenblokjes |
8 sneetjes | witbrood, zonder korst |
4 el | aïoli |
1 | ei |
3 el | kruidenmix voor gehakt |
3 | uien, fijngehakt |
snuf | paprikapoeder |
7 el | zonnebloemolie |
2 tenen | tenen knoflook, fijn gehakt |
1 el | olijfolie |
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Kook de aardappelstukjes in 5 à 10 minuten al dente en giet ze af.
Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkel met een royale snuf olijfolie en peper en zout. Zet gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak intussen de tomatensaus. Mix daarvoor de tomatenblokjes samen met 2 tenen knoflook, de fijngehakte ui en een royale snuf zout, peper en paprikapoeder in een blender (of met de staafmixer) en zet apart.
Maak vervolgens de gehaktballen. Week de sneetjes witbrood in de melk en knijp vervolgens het vocht uit het brood. Doe het uitgeknepen brood in een kom en voeg er het gehakt, de kruidenmix, 2 fijn gesnipperde uien, het ei en wat zout en peper aan toe. Kneed alles door elkaar. Rol middelgrote ballen, ongeveer ter grootte van een bitterbal.
Verhit een laagje plantaardige olie op medium vuur en bak de gehaktballen tot ze volledig gaar zijn. Schenk er vervolgens de tomatensaus bij en laat gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de patatas bravas uit de oven en serveer met de albondigas en wat aïoli.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres