Gemakkelijk
45Min
10 Personen | |
---|---|
1 | Rode ui |
1 teentje | Knoflook |
1 | Rode paprika |
500 g | Half-om-half gehakt |
1 tl | Gemalen komijn |
1 tl | Chilipeper |
200 g | Doperwten, uit de diepvries |
4 el | Tomatenpuree |
10 plakjes | Bladerdeeg, ontdooid |
1 | Ei, los geklutst |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm.
Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook en paprika gedurende 5 minuten. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook.
Voeg het gehakt toe aan de pan met ui en bak rul. Breng op smaak met zout, peper, de komijn en chilipeper. Blancheer de doperwten in het gezouten water gedurende 3 minuten. Giet af.
Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en bak kort mee. Voeg de doperwten toe, roer goed en draai het vuur uit. Proef het mengsel en voeg naar smaak extra kruiden toe. Het mengsel moet aardig wat smaak hebben, in het bladerdeeg wordt het altijd minder.
Leg de bladerdeegplakjes op een plank. Steek eventueel grote rondjes uit het deeg met een vormpje of groot glas. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van plakjes. Houd de randjes vrij.
Meng een eetlepel water door het ei. Besmeer de randjes met een heel klein beetje van het eimengsel. Vouw het deeg dicht en duw de randen met een vork op elkaar. Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de rest van het eimengsel. Bak in 15-20 minuten goudbruin, krokant en gaar. Afhankelijk van je oven kan het langer of korter duren. Houd ze dus goed in de gaten en zet eventueel de oven lager als ze te snel kleuren.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,69 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres