Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 | tapasbrood (ongebakken) |
1 handje | verse peterselie |
twee tenen | knoflook |
ongeveer 100 gram | chorizo (plakjes) |
ongeveer 100 gram | geraspte kaas |
2 el | olijfolie |
zout & peper |
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Hak de knoflook en de peterselie fijn, meng ze in een kommetje met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Maak met een scherp mes voorzichtig een x-vormige inkeping in elk van de bolletjes van het brood, maar snijd niet door tot de bodem. Zo kunnen we het brood straks vullen. Bak het brood alvast 4 minuten in de voorverwarmde oven, zodat het wat steviger wordt (dat vult makkelijker).
Haal het brood uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden.
Druppel met een theelepeltje wat van de knoflookolie in de inkepingen van het brood. Vul het brood daarna met de plakjes chorizo (sommige kun je in kleinere plakjes scheuren) en volg met de geraspte kaas.
Zet het gevulde Spaanse tapasbrood terug in de oven en laat het 6 tot 8 minuten bakken, tot het goudbruin oogt en de kaas is gesmolten. Serveer meteen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres