Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
flinke | klont boter |
1 | sjalotje, fijn gesnipperd |
1 | teentje knoflook |
3 | grote aardappels, geschild en in stukjes |
3 el | mosterd |
1,4 liter | kippenbouillon |
1 el | kerriepoeder |
200 ml | verse slagroom |
125 g | spekjes |
Verwarm de boter in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de aardappelstukjes toe en roer goed.
Voeg de mosterd, kippenbouillon en de slagroom toe en laat pruttelen. Test na 7 minuten of de aardappelstukjes gaar zijn. Zo ja, mix dan met de staafmixer tot een gladde soep. Hou die op laag vuur warm.
Bak in een andere pan de spekjes krokant.
Serveer de mosterdsoep in kommen en verdeel de spekjes over de soep. Maak af met wat van de verse peterselie.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,54 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres