Gemakkelijk
60Min
4 Personen | |
---|---|
1 el | boter |
3 | witte uien, fijngesnipperd |
3 | rode uien, fijn gesnipperd |
1 | teentje knoflook, uitgeperst |
1 l | runderbouillon |
1 tl | gedroogde tijm |
Zout & peper | |
8 | sneetjes wit stokbrood |
4 el | geraspte kaas voor ovenschotels |
Bosje bieslook |
Verwarm de klont boter in een grote pan op medium vuur. Bak de uien in de schuimende boter, geduldig en tot ze bruin beginnen kleuren. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog even kort mee.
Voeg de bouillon en de tijm toe en laat op laag vuur gedurende 45 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de uiensoep over ovenbestendige kommetjes en zet de grill van je oven aan.
Leg telkens twee sneetjes stokbrood in een kommetje en bedek met een laag geraspte kaas.
Plaats de kommetjes ongeveer 3 minuten onder de hete grill, of tot je een mooi goudbruin korstje ziet ontstaan.
Haal de klassieke Franse uiensoep uit de oven en maak af met wat fijn gesnipperde bieslook.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,98 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres