Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
plantaardige olie | |
1 | duim gember, geraspt |
1 | stengel bosui, in stukjes |
450 g | hollandse tuinerwten (ontdooid) |
1 l | kippenbouillon |
200 ml | kokosmelk |
2 el | sojasaus |
1 | limoen, rasp |
zout & peper | |
4 | sneetjes brood, in driehoekjes gesneden |
klont boter |
Verhit de plantaardige olie in een pan op medium en fruit de stukjes bosui aan. Voeg de geraspte gember toe en laat een paar minuutjes meestoven. Voeg ¾ van de tuinerwten en de bouillon toe en laat 5 à 10 minuten pruttelen.
Mix de soep glad met een staafmixer. Roer er de kokosmelk, de sojasaus en de limoenrasp door. Proef en breng op smaak met zout, peper en een snuf suiker. Roer nogmaals.
Voeg de resterende doperwten toe.
Verdeel de soep over kommen en maak af met extra zwarte peper. Serveer de doperwtensoep met de in boter gebakken stukjes brood.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,97 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres