Gemakkelijk
5Min
15Min
4 Personen | |
---|---|
scheutje | olijfolie |
1/4 | witte ui, fijngehakt |
1 | courgette, in blokjes |
3 | aardappelen, geschild en in blokjes |
1 | grote wortel, in blokjes |
800 ml | kippenbouillon |
2 el | Valblanc verse roomkaas met kruiden |
4 el | spekjes |
verse peterselie |
Verwarm een scheut olijfolie op medium vuur en stoof de ui glazig. Voeg de courgette, aardappel en wortel toe en stoof een paar minuten mee.
Voeg de kippenbouillon toe en laat 10 minuten pruttelen (of tot de aardappelen gaar zijn).
Bak ondertussen de spekjes krokant in een aparte pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Voeg de roomkaas toe aan de soep en mix met de staafmixer. Mix ze niet volledig glad, zodat er nog een paar stukjes aardappel overblijven.
Verdeel de soep over kommen en lepel daar de spekjes op. Maak af met wat verse peterselie.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,46 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres