Gemakkelijk
20Min
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 | prei |
1 | rode ui |
1 tl | tijmblaadjes |
60 g | magere spekreepjes |
2 | eieren |
100 g | crème fraîche |
4 | plakjes bladerdeeg, ontdooid |
50 g | belegen kaas, geraspt |
Ook nodig: muffintray, ingevet |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de uiteindes van de prei en halveer in de lengte. Was de prei grondig onder de kraan. Snijd de prei en rode ui in dunne ringen.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de prei, rode ui en tijm gedurende 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm ondertussen een tweede koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak hierin de spekreepjes in hun eigen vet goudbruin en krokant. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche. Verdeel het bladerdeeg over de ingevette muffintray en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Voeg het preimengsel, de spekjes en de kaas aan het eimengsel. Meng kort. Giet het mengsel op het bladerdeeg en bak de preitaartjes 20-25 minuten in de oven. Serveer de preitaartjes warm of op kamertemperatuur.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,10 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres