Gemakkelijk
15Min
6Uur
8 Personen | |
---|---|
4 | eieren |
400 ml | slagroom |
42 g | suiker |
8 g | vanillesuiker |
Paar | handjes strooigoed erdoorheen |
100 g | chocoladepasta en extra voor erop |
Paar | speculaasjes voor de bodem |
Deze makkelijke pepernoten ijstaart is een spektakelstuk waarvan iedereen het knap zal vinden dat je ‘m hebt gemaakt. Terwijl het écht heel simpel is. Lekker met strooigoed, chocolade en speculaasjes. De ijstaart is in 15 minuten klaar, daarna moet ‘ie wel nog zo’n zes uur opstijven in de vriezer. Begin dus op tijd
Zet een cakevorm klaar en bekleed ‘m met een dubbele laag plasticfolie. Houd er rekening mee dat er genoeg folie uitsteekt om straks over de ijstaart heen te vouwen.
Doe de chocoladepasta in een hittebestendig schaaltje en zet die voorzichtig in een bakje met kokend water. De chocopasta wordt dan mooi vloeibaar. Pas wel op dat er geen water bij de chocolade komt.
Scheid de eiwitten van de eidooiers. De eidooiers heb je voor dit recept niet nodig, de eiwitten klop je stijf op met een mixer.
Klop ondertussen de suiker en vanillesuiker samen met de slagroom op tot de room nét niet stijf is. Spatel de eiwitten voorzichtig door de room. Spatel ook het strooigoed erdoorheen.
Schep de helft van het mengsel in de vorm. Giet de chocoladepasta over het midden van het mengsel. Dek dan af met de andere helft van het mengsel. Trek met een mes banen door de room, zodat je swirls van chocolade door de ijstaart heen krijgt. Verdeel de speculaasjes over de bovenkant (dit wordt straks de bodem) en dek af met het plasticfolie.
Laat de ijstaart 6 uur opstijven in de vriezer. Haal het plasticfolie eraf. Stort de ijstaart daarna omgekeerd op een bord en giet er nog wat van de overige vloeibare chocoladepasta overheen (maak opnieuw vloeibaar). Versier met wat kruidnoten en snijd ‘m in plakken.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres