Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
100 g | magere spekreepjes |
2 el | honing |
75 g | pittige blauwschimmelkaas |
75 ml | karnemelk |
50 g | crème fraîche |
3 takjes | basilicum |
1 krop | ijsbergsla |
50 ml | olijfolie |
Deze salade met gegrilde barbecuesla, honingspek en blauwe-kaasdressing is simpel en lekker zomers. Het is bovendien het ideale bijgerecht op een zomerse barbecue. Heerlijk met een bijpassende wijn.
Verwarm een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur met daarin de spekjes. Laat de spekjes in hun eigen vet gedurende 10 minuten bakken tot ze krokant zijn. Schep een deel van het vet uit de pan en voeg nu de honing toe. Meng goed en draai het vuur uit.
Maak ondertussen de dressing. Verbrokkel de blauwschimmelkaas en meng met de karnemelk in een klein schaaltje. Roer tot een enigszins gladde dressing. Meng nu de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zwarte peper. Zet apart tot gebruik. Haal ondertussen ook de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in dunne reepjes.
Verwijder de buitenste bladeren van de ijsbergsla en snijd in vier parten. Smeer de snijvlakken van de parten sla in met de olijfolie. Besprenkel met zout en peper. Grill de slaparten met het snijvlak naar beneden op een hete barbecue. Draai na een paar minuten de sla om naar het andere snijvlak en grill tot beide kanten grillstrepen hebben.
Let op: het is belangrijk dat de barbecue goed heet is, anders wordt de sla te zacht. Heb je geen barbecue? Gebruik dan een hete grillpan.
Leg de sla met de ronde kant naar beneden op een schaal en verdeel de dressing over de parten. Garneer met de honingspekjes en basilicum. Serveer direct.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,95 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres