1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Plaattaart met asperges, radijsjes en Parmezaanse k(p)aasrand

Plaattaart met asperges, radijsjes en Parmezaanse k(p)aasrand

Plaattaart met asperges, radijsjes en Parmezaanse k(p)aasrand

Gemakkelijk

20Min

35Min

4 Personen
1 groentebouillonblokje
350 g groene asperges
1,5 el extra vierge olijfolie
200 ml crème fraîche
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el chiazaad
1 ei
1 rol vers bladerdeeg
8 radijsjes 
3 g verse bieslook
Mail recept

Wat moet je doen?


Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Stap 2
Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Schil de asperges en snijd de harde uiteindes eraf. Halveer de asperges in de lengte en in de breedte, zodat elke asperge in vier stukken wordt gesneden. 

Stap 3
Kook de asperges 3 minuten, haal ze uit de pan en laat uitlekken op een theedoek. Breng op smaak met de olijfolie. 

Stap 4
Meng ondertussen de crème fraîche met een snuf zout en peper. Meng de Parmezaanse kaas met het chiazaad en kluts het ei los in een bakje.

Stap 5
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes 2 centimeter naar binnen. Bestrijk de bodem met het crème-fraîchemengsel en verdeel de asperges erover. Bestrijk de randen met het geklutste ei en garneer met het Parmezaanse-kaasmengsel. Bak de plaattaart in ongeveer 30/35 minuten goudbruin en gaar. 

Stap 6
Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten en de bieslook in fijne ringetjes. Haal de plaattaart uit de oven. Garneer met de radijsjes en bieslook, en serveer direct. Ook lekker lauwwarm.

Budgettip: dit gerecht kost ca. 2,05 per persoon.

Tip

Naast de klassieke wijze om asperges te serveren zijn er nog heel veel andere manieren. Zo is deze plaattaart met groene asperges, radijsjes en Parmezaanse kaas een echte aanrader om te maken. Het ziet er prachtig uit, is bovenal ontzettend lekker en kan zowel tijdens de lunch of het avondeten. Door de asperges in bouillon te koken krijgen ze nog meer smaak. Serveer de plaattaart direct uit de oven of lauwwarm, het liefst wel dezelfde dag. Dan blijft het deeg krokant en verkleuren de toppings niet. Gek op vlees of vis? Garneer de plaattaart dan met een beetje (gerookte) ham of gerookte zalm. Of voeg partjes zachtgekookt ei toe voor een vegetarische variant. Serveer de plaattaart als onderdeel van een uitgebreide brunch of lunch, als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Plaattaart met asperges, radijsjes en Parmezaanse k(p)aasrand


Er wordt weleens gezegd dat de Nederlandse keuken vooral bestaat uit stamppot. Zonde, want niets is minder waar. Zo zijn bijvoorbeeld witte asperges met aardappeltjes en botersaus typisch Nederlands. Lekker met ham of gerookte zalm, peterselie en gehakte ei. 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch