Gemiddeld
30Min
4 Personen | |
---|---|
1 | sinaasappel |
200 g | bosvruchten, vers of uit de diepvries |
110 g | kristalsuiker |
6 | eieren |
75 g | melk (volle melk, halfvol of plantaardig) |
2 | zakjes vanillesuiker |
120 g | pannenkoekenmix, gezeefd |
1 el | roomboter, om in te bakken |
2 el | poedersuiker, ter garnering |
Druk-en-sluitzakje |
In Frankrijk hebben ze flinterdunne crêpes, in Amerika geniet je van American pancakes en wij hebben de klassieke pannenkoek met kaas en spek. In Japan pakken ze het heel anders aan en maken ze de soufflé pancake. Een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé. Als dat geen feestelijk ontbijt is voor Pasen.
De soufflé pancake is een grote hit, en dat snap je als je ze ziet. Heerlijke, dikke, fluffy pancakes. Maar hoe krijg je pannenkoeken zo dik en fluffy? Het geheim is om de eieren te splitsen, het eiwit op te kloppen en luchtig door het beslag te spatelen. Door wat water aan de pan toe te voegen tijdens het bakken, zorg je ervoor dat de soufflé pancakes niet inzakken. Maak de japanse soufflé pannenkoeken af met een heerlijke sinaasappel-bosvruchtentopping en je paasontbijt wordt een hit!
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Doe de bosvruchten met het sinaasappelsap, de -rasp en 35 gram van de kristalsuiker in een klein pannetje. Verwarm op middelhoog vuur en laat 10 minuutjes pruttelen, tot het fruit uit elkaar begint te vallen. Draai het vuur uit en laat staan tot gebruik.
Begin ondertussen aan het pannenkoekenbeslag. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een brandschone kom en doe de eidooiers in een andere kom. Het is belangrijk dat de kom schoon is, als de kom en garde/mixer niet écht brandschoon zijn de eiwitten niet stijf worden. Klop de eiwitten met een brandschone mixer stijf en voeg zodra het daadwerkelijk wit begint te worden geleidelijk de resterende kristalsuiker toe. Ga zo door tot een stevig glanzend eiwitmengsel. Zet apart.
Voeg de melk aan de eidooiers toe en klop met een garde los. Voeg nu ook de vanillesuiker en pannenkoekenmix toe. Roer de vanillesuiker en pannenkoekenmix door het eidooiermengsel tot een glad geheel
Schep een derde van het eiwitmengsel door het eidooiermengsel. Schep het geheel voorzichtig met een spatel om, zodat het geheel wel mengt, maar ook zo luchtig mogelijk blijft. Voeg nog een derde van het eiwitmengsel toe en meng wederom voorzichtig met een spatel. Herhaal dit met de rest van het eiwit tot een luchtig beslag. Het is niet erg als je nog kleine stukjes eiwit in het beslag ziet zitten. Doe het beslag in een plastic zakje en draai er een spuitzak van. Knip een puntje af, zodat je het beslag in de pan kunt spuiten.
Verwarm twee grote koekenpannen met antiaanbaklaag op laag tot middelhoog vuur. Vet de bodem van de pannen in met de boter en zorg dat de hele bodem bedekt is met een dunne laag. Veeg eventueel overtollige boter weg met een stukje keukenpapier. Zet een bakje water met een lepel naast het fornuis, samen met twee deksels voor op de pannen.
Spuit met ongeveer de helft van het beslag acht tot twaalf hoopjes beslag, verdeeld over de twee pannen. Zorg dus dat je nog ongeveer de helft van het beslag overhoudt. Doe dit zo snel mogelijk. Verdeel ongeveer een eetlepel water per pan tussen de hoopjes beslag en sluit de pan direct af met een deksel. Bak 4 tot 5 minuten.
Haal de deksels van de pannen en spuit de rest van het beslag op de hoopjes. Verdeel weer een eetlepel water tussen de hoopjes en sluit de pannen met de deksels. Bak 3-4 minuten. Draai de pannenkoeken nu voorzichtig met een brede spatel om en bak tot slot nog 3 minuten. De pannenkoeken moeten hoog en luchtig blijven.
Schep de soufflé pancakes voorzichtig op een mooie schaal of verdeel over vier borden. Garneer met de sinaasappel-bosvruchtentopping en poedersuiker, en serveer direct.
Dit gerecht kost ongeveer €1,51 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres