Gemiddeld
30Min
8 Personen | |
---|---|
8 | eieren |
2 | plakjes ontbijtspek |
3 | takjes platte peterselie |
100 g | mayonaise |
½ tl | kerriepoeder |
1 | winterwortel |
16 | zwarte peperkorrels |
Druk-en-sluitzakje |
Denk je aan Pasen, dan denk je aan gevulde eieren. Je kan ervoor kiezen om een traditioneel gevuld ei te maken met kerrie, maar hoe leuk als je ze net even aankleedt als paaskuikentjes? Het is een beetje meer werk, maar je krijgt er gegarandeerd leuke reacties van aan tafel. Want zeg nou zelf, deze gevulde kuikentjes zijn toch een must-have voor iedere paastafel?
Hoe maak je deze gevulde eieren? De kuikentjes kan je dezelfde manier maken als traditionele gevulde eieren. Je mengt het eigeel met mayonaise en zorgt hierbij voor net wat meer garnering door het toevoegen van stukjes wortel en een peperkorrel. Zet het hoedje er weer op en het kuikentje is klaar. Met deze eitjes wordt het moeilijk om niet met je eten te spelen aan tafel!
Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Kook eventueel 2 eieren extra, zodat je genoeg hebt in het geval er een eitje bij het vullen scheurt. Laat de eieren na het koken direct schrikken onder koud water.
Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het ontbijtspek goudbruin en krokant in het eigen vet. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd fijn. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn.
Pel de eieren en snijd de bovenkant, ongeveer 2 centimeter van boven gerekend, los. Verwijder heel voorzichtig met een heel klein lepeltje het eigeel. Pas op dat het eiwit niet scheurt. Bewaar het eigeel in een kom en leg het eiwit inclusief het bovenkantje apart.
Pel de eieren en snijd de bovenkant, ongeveer 2 centimeter van boven gerekend, los. Verwijder heel voorzichtig met een heel klein lepeltje het eigeel. Pas op dat het eiwit niet scheurt. Bewaar het eigeel in een kom en leg het eiwit inclusief het bovenkantje apart.
Prak de eidooiers met de mayonaise, de peterselie en het kerriepoeder. Roer de stukjes spek erdoor. Proef en breng op smaak met zout en gemalen peper. Doe het mengsel in een druk-en-sluitzakje en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Schil de wortel en snijd in zo dun mogelijke plakken. Knip 8 mini driehoekjes en snijd 48 kleine reepjes. Dit worden de snaveltjes en de teentjes. Maak de teentjes niet te dik, anders vallen je kuikentjes om.
Leg de vulling, de lege eieren, de teentjes, snaveltjes en peperkorrels in verschillende schaaltjes of bakjes voor je neer. Leg ook een mooie serveerschaal klaar. Snijd een heel dun plakje van de onderkant van de lege eieren, zodat ze rechtop kunnen staan. Snijd een hoekje van het druk-en-sluitzakje met de vulling. Vul de eieren met de vulling en laat een deel van de vulling uitsteken. Dit wordt het gezichtje.
Plak de peperkorrels en snaveltjes in de gezichtjes en top de eieren met hun bovenkantjes. Zet de gevulde eieren op de schaal en maak met de wortelreepjes voetjes: elk ei krijgt 2 voetjes met elk 3 teentjes van wortel. Leg de teentjes kruislings over elkaar en steek ze onder de eieren. Ga zo door tot alle eieren gevuld zijn. Bewaar de gevulde paaskuikentjes in de koelkast tot gebruik.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,44 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres