Gemiddeld
35Min
6 Personen | |
---|---|
1 | blik kant-en-klaar croissantdeeg |
1 | ei |
150 g | skyr |
75 g | roomkaas |
1/2 | citroen, sap en rasp |
1 el | poedersuiker |
6 tl | fruitspread frambozen |
6 | grote verse frambozen |
6 | metalen muffinvormpjes of een metalen muffintray |
De cruffin, oftewel de croissant-muffin, is een ware trend geworden het afgelopen jaar. Heb jij deze al voorbij zien komen op de socials of bij je favoriete ambachtelijke bakker? Lange rijen staan er soms bij de bakker om deze unieke cruffin te bemachtigen. En het leuke is, het is helemaal niet zo moeilijk om zelf een cruffin te maken. Dus waarom te veel tijd en geld uitgeven voor iets wat je zelf op zondagochtend makkelijk in elkaar kan zetten?
Het enige dat je nodig hebt voor de cruffin is croissantdeeg kant-en-klaar uit blik, een muffinblik en een lekkere topping. Voor een lekkere frisse smaak kozen wij voor citroenyoghurt en framboos. Deze cruffin is niet alleen ideaal voor de paasbrunch, maar kan ook makkelijk geserveerd worden bij een verjaardag, high-tea of als stiekeme snack tussendoor. Smullen maar!
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de vormpjes in met boter of olie. Rol het hele blik croissantdeeg uit en snijd op de verticale stippellijnen in 3 rechthoeken. Duw de diagonale naden goed tegen elkaar, zodat de driehoeken aan elkaar vastzitten en een rechthoek vormen.
Leg een van de drie deegrechthoeken met de lange kant naar beneden op een plank. Rol strak omhoog en halveer in de lengte. Rol een deeghelft om zichzelf heen omhoog op en knijp het deeg aan de onderkant een beetje dicht, zodat het goed vastzit. Leg in een vormpje en herhaal met de rest van het deeg zodat je in totaal 6 vormpjes kunt vullen. Het is niet erg als het deeg uitsteekt.
Kluts het ei los en bestrijk de cruffins met het ei. Bak de cruffins 18-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen op kamertemperatuur.
Maak ondertussen de vulling: meng de skyr met de roomkaas, de helft van het citroensap, de helft van de citroenrasp en poedersuiker. Proef en voeg eventueel extra citroensap toe. Doe de citroenskyr in een plastic druk-en-sluitzakje en leg in de koelkast tot gebruik. Je kunt deze vulling tot 2 dagen van tevoren maken.
Maak met eens scherp mesje een kleine opening in de zijkant van de cruffins, het liefst op de naad zodat je het na het vullen nauwelijks ziet. Ga met het mesje naar binnen, zodat je een kleine holle ruimte creëert voor de vulling. Knip een hoekje van het druk-en-sluitzakje, zodat je een spuitzak hebt.
Vul de cruffins voorzichtig met de frambozenjam en tweederde van de citroenskyr. Veeg eventueel overtollige vulling aan de zijkant weg. Top de cruffins met een toef citroenskyr en maak met de achterkant van een theelepel een mooie swirl. Garneer met de resterende citroenrasp en een framboos. Serveer de cruffins direct.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,60 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres