Gemakkelijk
10Min
6 Personen | |
---|---|
1 | baguette rustiek |
2 | avocado’s |
1 teentje | knoflook |
75 g | roomkaas |
2 tl | citroensap |
150 g | gravad lachs |
Crostini’s zijn misschien wel het perfecte borrelhapje. Ze zijn namelijk in een handomdraai gemaakt, ze vullen goed door de bodem van brood, je kunt er eindeloos mee variëren en ze staan ook nog eens feestelijk op een mooie schaal. Wist je trouwens dat crostini's zelf maken heel makkelijk is? Tijd voor een lekker crostinirecept!
In dit crostini recept gaan we voor een basis van krokante plakjes stokbrood met daarop een zalig zachte avocadospread en zilte gravad lachs. Een combinatie die bij veel mensen in de smaak valt en ook nog eens vol gezonde vetten zit. Wil je de crostini’s zoveel mogelijk van tevoren maken? Snijd het brood dan alvast in plakjes en bewaar in een afgesloten bak zodat ze lang goed blijven. De avocadospread kun je tot twee dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren, of langer en goed afgedekt invriezen. Wil je een vegetarische crostini maken? Vervang dan de gravad lachs voor geroosterde aspergetips of gepofte tomaatjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de stokbroden volgens de bereidingswijze op de verpakking krokant. Snijd in schuine plakken van ongeveer 2-3 centimeter dik. Leg ze op een ovenrooster en rooster nog 10 minuten. Laat volledig afkoelen.
Verwijder ondertussen de schil en pit van de avocado’s. Prak met een vork of in een keukenmachine het avocadovlees tot een zo glad mogelijke puree. Rasp, pers of hak de knoflookteen en voeg samen met de roomkaas, citroensap, zout en peper toe aan de avocado. Meng goed.
Scheur of snijd de gravad lachs in kleinere stukken. Besmeer de afgekoelde crostini’s met de avocadospread. Top met de gravad lachs en kappertjes.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €7,68 voor 12 stuks. de prijs per portie is ongeveer €0,69
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres