Moeilijk
10Min
30Min
4 Personen | |
---|---|
1 | courgette |
2 | varkenshaasjes |
10-12 | (halve plakjes) ontbijtspek |
2 | tomaten |
1 el | olie |
1 el | tijmblaadjes |
versgemalen peper, zout | |
200 ml | kookroom |
1/4 - 1/2 | bouillontablet |
2 el | fijngehakte peterselie |
2 el | platte peterselieblaadjes |
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd de courgette in dunne plakjes.
Vouw de punten van de varkenshaasjes dubbel, zet vast met een prikker en leg de varkenshaasjes in de ovenschaal.
Meng de olie met de tijm en wat peper en zout en bestrijk de varkenshaasjes met de olie. Leg de plakjes courgette en ontbijtspek op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif de schaal en de bakplaat in de oven en bak ze alles in ca. 20 minuten gaar.
Snijd in de tussentijd de tomaten in kleine stukjes.
Schakel de oven uit. Schenk het vocht uit de ovenschaal in een pannetje. Zet de schaal met vlees terug in de uitgeschakelde oven.
Voeg de stukjes tomaat bij het vocht in het pannetje en voeg de kookroom en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten koken. Roer de peterselie door de saus en breng de saus op smaak met peper.
Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel ze samen met de plakjes courgette en spek over 4 borden, lepel de saus erover en garneer met blaadjes peterselie. Lekker erbij: een combinatie van plakjes worteltjes, miniroosjes broccoli en reepjes gele paprika die in wat boter in ca. 10 minuten zijn gaar gestoofd en pommes duchesse.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres