Gemakkelijk
10Min
2 Personen | |
---|---|
1 | blik kikkererwten, uitgelekt |
1 el | citroensap |
½ | teentje knoflook |
2 el | olijfolie |
snuf zout | |
½ tl | komijn |
200 g | kastanjechampignons |
1/2 el | sojasaus |
1/2 tl | korianderpoeder |
2 el | platte peterselie |
Zelf hummus maken is zo gepiept en nóg lekkerder dan die uit een potje. Wist je dat zelfgemaakte hummus erg lekker is met paddenstoelen, op een volkoren toast?
Maak eerst de hummus. Doe daarvoor de kikkererwten samen met het citroensap, de knoflook, de olijfolie, een snuf zout en de komijn in een blender en mix tot een gladde massa.
Verhit een scheut olijfolie op medium tot hoog vuur en bak de kastanjechampignons tot ze knapperig zijn. Draai het vuur lager en voeg de sojasaus en het korianderpoeder toe. Roer alles door elkaar.
Toast de sneetjes volkorenbrood en verdeel ze over borden. Smeer op elk sneetje de zelfgemaakte hummus en verdeel de kruidige paddenstoelen daarover.
Snijd de platte peterselie fijn en verdeel die over de volkoren toast.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,55 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres