Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
400 g | snelkookrijst |
400 g | roerbakmix champignons |
4 el | gezouten pinda's |
4 | speklapjes |
4 el | sojasaus |
zonnebloemolie |
Met een scheutje sojasaus tover je witte rijst in een handomdraai om tot rijst met veel smaak. Dat trucje passen we toe in deze snelle rijstbowl met een speklapje, roerbakgroenten en kruim van pinda’s.
De speklapjes snijden we in hapklare stukjes, dat eet makkelijk. Dat maakt van deze snelle rijstbowl trouwens het perfecte gerecht om gezellig op de bank weg te happen.
Kook de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de pinda’s zo fijn mogelijk, dit gaat het snelst met een blender.
Bak de speklapjes in een laagje zonnebloemolie tot ze gaar zijn. Schep de gare speklapjes op een snijplank en snijd ze in hapklare stukjes.
Bak in de lege pan de roerbakmix met champignons gedurende een paar minuten.
Giet de rijst af en verdeel de gekookte rijst over vier kommen. Druppel per kom een eetlepel sojasaus over de rijst. Schep in elke kom ¼ van de roerbakgroenten en een in stukjes gesneden speklapje. Werk elke kom af met een eetlepel van het pindakruim.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres