Gemakkelijk
45Min
4 Personen | |
---|---|
1 | rode ui |
2 | tenen knoflook |
200 g | pandanrijst |
50 ml | droge witte wijn, bijvoorbeeld Kaapse Pracht wit |
1 l | groentebouillon |
250 g | kastanjechampignons |
2 el | olijventapenade |
15 | sprietjes bieslook |
150 g | roombrie |
Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de rijst toe aan de pan met ui en bak een paar minuten mee. Blus af met de witte wijn en roer tot de wijn volledig is opgenomen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat opnemen door de rijst. Ga zo door met de bouillon tot de rijst gaar is.
Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd in stukken. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de champignonstukjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper, zout en de olijventapenade. Zet apart tot gebruik.
Snijd de bieslook in hele fijne ringetjes. Snijd de brie in plakjes van ongeveer 3 x 4 centimeter.
Schep de risotto in vier diepe borden. Verdeel de brie en champignons over de risotto. Garneer met de bieslook.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres