Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
2 a 3 | geschilde zoete aardappels |
half blikje | zwarte bonen |
half blikje | mais |
2 a 3 | bosui in ringetjes |
1 | avocado |
1 | tomaat |
geraspte kaas | |
limoensap | |
zonnebloemolie | |
zout & peper |
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de zoete aardappels in dunne plakjes (chips) met een scherp koksmes, kaasschaaf, dunschiller of mandoline. Hussel ze met wat zonnebloemolie en zout en peper en verdeel ze over een of twee bakplaten (zonder bakpapier!). Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen.
Bak de schijfjes zoete aardappel in 12 minuten knapperig en hussel ze tussendoor om. Afhankelijk van je oven kan het zijn dat je ze nog een minuut of 5 moet bakken tot ze knapperig zijn. Laat ze uit de oven kort afkoelen zodat ze extra knapperig worden. Laat de oven aanstaan.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en doe ze in een kommetje. Prak de avocado in een andere kom en meng er wat van de tomaat doorheen. Breng de guacamole op smaak met zout, peper en wat limoensap.
Spoel de zwarte bonen en de mais goed af onder de kraan.
Zijn de zoete aardappelchips krokant en gaar? Bestrooi ze dan met de geraspte kaas en zet ze een minuutje terug in de oven, tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de zwarte bonen en de mais eroverheen en bestrooi met de bosui. Dien de nachos van zoete aardappel onmiddellijk op (ze worden gauw zacht) met de tomatenblokjes en de guacamole.
Ook lekker met een schepje zure room of Griekse yoghurt
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres