Gemakkelijk
15Min
6 Personen | |
---|---|
12 | Piccolo's (of andere kleine broodjes) |
4 à 6 | speklapjes |
100 ml | chilisaus |
2 | flinke wortels, in dunne linten geschaafd (bijv. met een dunschiller of kaasschaaf) |
1 el | geraspte gember |
2 el | olijfolie |
1 el | azijn |
2 | bosuitjes, in dunne ringetjes |
½ tl | suiker |
handje pinda's, fijngehakt | |
peper & zout |
Een mini broodje buikspek met een frisse wortelsalade en chilisaus: De perfecte snack voor tijdens een borrel of een spannende voetbalwedstrijd. Met dit recept maak je twaalf heerlijke snacks. Aanvallen!
Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de dressing voor de wortelsalade. Meng de geraspte gember, olijfolie, azijn en suiker in een kommetje en voeg zout en peper toe. Masseer het met je handen door de wortellinten en bestrooi met de bosuitjes. Zet opzij.
Snijd de speklapjes in 3 stukken. Bak ze in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg de chilisaus toe aan de pan en laat een minuut mee verwarmen, tot de saus is ingekookt en aan de speklapjes blijft hangen.
Snijd de broodjes open en beleg ze met de stukjes speklap. Leg op elk van de broodjes een flinke schep van de wortelsalade. Bestrooi elk broodje buikspek tot slot met de fijngehakte pinda’s.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres