Gemakkelijk
30Min
50Min
4 Personen | |
---|---|
2 | aubergines |
4 | tomaten |
1 | mozzarellakaasje à 25 g |
50 g | olijven zonder pit |
4 el | olijfolie |
1 | pot pastasaus basilico à 490 ml |
100 | g geraspte Grana Pardano |
Extra nodig: ingevette ovenschaal (inh. 1,5 -2 liter) |
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken van ½ cm dik. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten liggen. Was intussen de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Hak de olijven grof.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Dep de augergineplakken met keukenpapier droog. Leg ze naast elkaar op een ingevet bakblik, bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi met peper naar smaak. Bak de plakken 20 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en zet de oven terug naar 180 °C.
Verdeel de aubergine- en tomaatplakken in laagjes over de ovenschaal. Leg de mozzarella erop, verdeel de olijven erover en schenk de saus erop. Bestrooi met de Grana Pardano. Bak de melanzane in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar. Lekker met pasta penne of Italiaanse bollen.
Lekker met Southern Creek Prestige Shiraz.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres