Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
250 g | magere kwark (Milsani) + extra |
75 g | bloem |
2 tl | vanillesuiker |
1/2 tl | zout |
2 | eieren |
1/2 tl | kaneel |
1 | citroen |
frambozen en blauwe bessen | |
agavesiroop | |
boter of olie voor het bakken |
Wist je dat je met kwark heerlijke luchtige pannenkoekjes kunt maken? Deze kwarkpannenkoekjes zijn verslavend lekker. Serveer ze met een schepje kwark en verse frambozen of blauwe bessen.
Natuurlijk kun je deze ultra luchtige kwarkpannenkoekjes ook serveren met ander fruit. Denk aan appeltjes met kaneel. Of banaan en pecannoten. Allemaal even lekker!
Splits de eieren. Klop de eiwitten met een mixer (of een garde) tot ze stijve pieken hebben en je de kom op z’n kop boven je hoofd kan houden.
Meng de eidooiers met de kwark. Voeg ook de bloem, vanillesuiker, zout en kaneel toe. Rasp de schil van een halve citroen en meng die door het beslag.
Schep de opgeklopte eiwitten heel voorzichtig door het beslag, zodat je een luchtig mengsel overhoudt.
Verhit wat boter of olie in een pan. Schep het beslag in hoopjes in de pan en bak de pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om.
Serveer de kwarkpannenkoekjes in een hoge stapel en garneer met het fruit en de agavesiroop.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres