Gemakkelijk
45Min
4 Personen | |
---|---|
1 | gele ui |
3 | tenen knoflook |
3 | kruidnagels |
1 | laurierblad |
¼ tl | gemalen komijn |
¼ tl | gemalen kaneel |
¼ tl | gemalen nootmuskat |
500 g | kipdijfilet |
400 g | tomatenblokjes in blik |
100 g | gedroogde pruimen |
1/2 | bosje verse koriander |
250 g | basmatirijst |
citroen, sap en rasp |
Snijd de ui in grove stukken en snijd de knoflook in plakjes. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Steek de kruidnagels in het laurierblad zodat ze blijven zitten. Voeg na 5 minuten alle specerijen toe aan de pan met ui en knoflook, en bak een paar minuten mee.
Voeg de kipdijfilets toe aan de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Trek met een dunschiller of kaasschaaf twee repen van de citroenschil. Voeg de citroenschil samen met de tomatenblokjes toe aan de pan met kip en breng op smaak met een klein beetje citroensap. Laat het geheel 25-30 minuten pruttelen op laag tot middelhoog vuur.
Kook ondertussen de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes. Voeg de pruimen toe aan de rijst zodra de rijst gaar is. Hak de koriander fijn en rasp de rest van de citroen.
Haal het laurierblad met de kruidnagels en de stukken citroenschil uit de kipstoof. Verdeel de pruimenrijst over vier borden. Schep de kipstoof erbij. Garneer met de koriander en citroenrasp.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres