Gemiddeld
20Min
4 Personen | |
---|---|
100 g | Chateau chocolade puur |
110 g | boter |
2 | eieren |
2 | eidooiers |
100 g | suiker |
50 g | bloem + extra |
snufje | zout |
handje | verse frambozen |
poedersuiker | |
muffinbakvorm of 4 ramekins |
Lava cakejes zijn chocoladecakejes waarbij het binnenste nog vloeibaar is. De combinatie tussen luchtige cake en vloeibare chocolade is magisch. Lekker met frisse frambozen.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Zet een kom in een pan met kokend water op zacht vuur. Smelt de boter en de chocolade samen au bain marie in de kom.
Klop de eieren, eidooiers en de suiker tot een luchtig mengsel. Zeef de bloem boven de kom en meng met de garde tot een glad beslag. Spatel dan de gesmolten chocolade er doorheen. Voeg een snuf zout toe.
Vet vier muffinvormjes (bijvoorbeeld van een muffinbakplaat) of ramekins goed in met een beetje zachte boter. Bestrooi met een beetje bloem.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze in de voorverwarmde oven. Bak de lava cakejes in 8 tot 10 minuten. De binnenkant zal smeuïg en vloeibaar zijn, de buitenkant stevig.
Snijd de lava cakejes voorzichtig los met een mesje en stort ze dan meteen op een bordje. Serveer met poedersuiker en de frambozen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres