Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
300 g | Mie nestjes |
2 | Aubergines |
1 | Komkommer |
1 | Winterwortel |
1-2 | Rode pepers |
4 | Bosuien |
2 cm | Gember |
1 teentje | Knoflook |
1 | Limoen, sap en rasp |
50 ml | Sojasaus |
2 el | Zonnebloemolie |
60 g | Katjang pedis |
Breng een grote pan met water aan de kook. Kook hierin de mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel onder de koude kraan en zet apart tot gebruik.
Snijd ondertussen de aubergines in reepjes van ongeveer 2 x 5 cm. Verwarm een grote koekenpan of wok met een scheut zonnebloemolie op hoog vuur. Bak hierin de auberginereepjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart tot gebruik.
Verwijder de uiteindes van de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Schil de winterwortel en verwijder de uiteindes. Rasp de komkommer en winterwortel op een grove rasp of snijd in dunne lucifertjes.
Halveer de rode peper(s) in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne ringetjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Rasp de gember en knoflook fijn. Meng met de limoenrasp en -sap, sojasaus en zonnebloemolie. Breng eventueel op smaak met een snufje zout, peper of suiker. Meng door de koude noedels. Voeg nu ook de resterende ingrediënten behalve de katjang pedis toe.
Hak de katjang pedis grof. Serveer de koude noedelsalade in een mooie schaal en garneer met de katjang pedis.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,29 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres