Gemakkelijk
30Min
15Min
2 Personen | |
---|---|
500 g | rundergehakt |
2 | eieren |
3 el | paneermeel |
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
75 g | feta |
1 tl | paprikapoeder |
1 tl | oregano |
1 tl | peterselie |
peper en zout | |
bakboter | |
Tzatziki | |
300 ml | Griekse yoghurt |
1 el | crème fraîche |
1/2 | komkommer |
2 el | bieslook |
2 teentjes | knoflook |
peper en zout | |
Griekse salade | |
1 | rode ui |
1/2 | komkommer |
2 | tomaten |
100 g | feta |
1 tl | oregano |
2.5 el | olijfolie |
Benodigdheden | |
braadpan | |
schaal | |
Wijntip | |
Southern Creek Shiraz |
Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Meng het gehakt, de ui, knoflook, eieren, paneermeel, verkruimelde feta, paprikapoeder, oregano, peterselie en peper goed door elkaar in een schaal. Maak er balletjes van en zet ze vervolgens minimaal een kwartier in de koelkast.
Voor de tzatziki rasp je de halve komkommer en laat je het eerst goed uitlekken. Schep de Griekse yoghurt en de crème fraîche in een schaaltje met de komkommer, geperste knoflook, bieslook, peper en zout, en roer alles goed door elkaar.
Voor de salade snijd je alle ingrediënten in stukjes en garneer je met oregano en olijfolie.
Verhit de bakboter in de braadpan en bak de gehaktballetjes goudbruin en gaar.
Variatietip: Voeg wat sambal toe voor het gehaktmengsel.
Serveertip: Ook lekker met een pitabroodje
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres