Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | kippendijen |
5 el | Helaes pindakaas |
1 tl | sambal |
1 el | bruine suiker |
2 el | zoete ketjap |
150 ml | water |
1 krop | sla |
150 g | taugé |
2 | stengels bosui, in ringetjes |
1 | komkommer, in reepjes |
1 | mango, in blokjes |
1 | rode chilipeper, in ringetjes |
limoensap | |
gebakken uitjes | |
zout & peper | |
zonnebloemolie |
Kipsaté hoeft niet altijd een zwaar gerecht te zijn: deze slawraps met kipsaté bewijzen dat het ook lekker licht en fris kan! Heerlijk met de zoete mango en de pittige chilipeper. Hier mag je letterlijk je vingers bij aflikken.
Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in een koekenpan met een beetje olie goudbruin en knapperig.
Maak ondertussen de satésaus. Meng de pindakaas en het water, sambal, ketjap en de suiker in een pannetje. Doe er een eetlepel limoensap bij en breng aan de kook. Roer en wacht tot de pindasaus de gewenste dikte heeft en warm is. Proef en voeg eventueel meer limoensap toe. Zet even opzij.
Snijd de gebakken kippendijen in reepjes.
Leg de taugé in een vergiet en giet er wat kokend water overheen. Was de sla en scheur de blaadjes voorzichtig los.
Zet de sla, blokjes mango, taugé, bosui, chilipeper, kip en gebakken uitjes klaar in kommetjes. Schep de pindasaus ook in een bakje. Zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen aan tafel zijn eigen slawraps met kipsaté vullen.
Wil je dit gerecht meer vullend maken? Voeg dan ook wat gekookte rijst toe aan de slawraps.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres