Gemakkelijk
50Min
4 Personen | |
---|---|
4 | stukken Hollandse biefstuk |
300 g | pastinaak, in reepjes |
300 g | wortels, in schijfjes |
300 g | spruitjes, gehalveerd |
1 kg | kruimige aardappels, geschild en in blokjes |
5 | tenen knoflook, geperst |
100 ml | volle melk |
50 g | boter |
scheut olijfolie | |
zout & peper |
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de groenten uit over de bakplaat. Besprenkel de groenten met een scheut olijfolie en kruid af met zout en peper. Rooster de groenten in 40 à 50 minuten gaar in de warme oven.
Maak ondertussen de aardappelpuree. Kook daarvoor de aardappels gaar in ruim gezouten water. Giet de aardappelen af en pureer ze onmiddellijk daarna samen met de knoflook en de melk met behulp van een staafmixer. Kruid af met zout en peper.
Zijn de ovengroenten bijna klaar? Haal de biefstuk uit de koelkast en kruid aan beide kanten met peper en zout. Zet een koekenpan (liefst met een dikke bodem) op hoog vuur en voeg de boter toe. Schik de stukken biefstuk in de pan zodra de boter begint te schuimen. Bak het vlees om en om en draai het vlees ongeveer elke minuut om. Lepel tussendoor wat boter van de pan op de biefstuk. Goed om te weten: voor een medium gebakken biefstuk hou je 5 minuten aan, voor rood 2 minuutjes minder en voor doorbakken 2 minuutjes meer.
Haal de ovengroenten uit de oven, verdeel ze over borden en serveer met de knoflookpuree en een stuk Florentijnse biefstuk.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres