1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Fish & chips met biermayonaise en mushy peas

Fish & chips met biermayonaise en mushy peas

Fish and chips bij ALDI

Gemiddeld

30Min

4 Personen
4 stuks kabeljauw
200 g bloem + extra voor het bestuiven
2 eidooiers
200 ml ijskoud Steenbrugge blond bier
450 g doperwten (diepvries)
Klein bosje munt, fijngehakt
Olie om in te frituren
1 citroen, in partjes
peper & zout
Voor de biermayonaise
4 el mayonaise
2.5 el bier
Snuf knoflookpoeder
Snuf cayennepeper
Mail recept

Fish & chips met biermayonaise en mushy peas

Voor deze fish & chips gebruiken we Steenbrugge blond bier. Dat geeft het bierbeslag voor de vis een heerlijk dun, knapperig korstje. Zorg ervoor dat het bier goed koud is, dus bewaar het een nachtje in de koelkast. Of leg het een half uurtje in de vriezer om het snel te koelen (niet vergeten om het tijdig uit de diepvries te halen!).

Stap 1

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de friet gaar in de oven.

Stap 2

Meng voor de biermayonaise de mayonaise met 2,5e eetlepel bier, cayennepeper en knoflookpoeder. Zet opzij. 

Stap 3

Kook de erwten in 3 minuten gaar in een pan met kokend water. Giet af en maal ze in een keukenmachine tot een grove puree. Of stamp ze met een pureestamper. Breng op smaak met zout en peper en roer de gehakte munt erdoorheen. Houd warm. 

Stap 4

Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan (of zet de frituurpan aan) tot 180 graden. 

Stap 5

Maak het bierbeslag. Zeef 200 gram bloem boven een kom en meng met een garde met een halve theelepel zout, de eidooiers en het koude bier. Voeg niet al het bier in één keer toe, maar check of je alles nodig hebt voor een glad beslag dat een beetje op ongeslagen room lijkt. Voeg als het beslag te dik is nog een beetje bier toe.

Stap 6

Haal de kabeljauw door nog een beetje bloem, schud overtollige bloem af. Haal de vis daarna door het bierbeslag en laat overtollig beslag eraf druppen. 

Stap 7

Laat de kabeljauw van je af voorzichtig in de hete olie zakken. Frituur de vis in 4 of 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met zout. 

Stap 8

Serveer de fish & chips met schijfjes citroen, de biermayonaise en de doperwtenpuree.

Dit gerecht kost ongeveer 3.95 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch