Gemakkelijk
30Min
6 Personen | |
---|---|
6 plakjes | bacon |
6 sneetjes | witbrood |
6 | eieren |
snufje | gedroogde oregano |
olijfolie | |
zout & peper | |
ook nodig : muffinvorm (of ramekins) |
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet zes muffinvormen in met de olijfolie. Gebruik een kwastje om alle randen goed in te vetten, zo zul je de toast straks makkelijker uit de vorm kunnen halen.
Rol de sneetjes brood één voor één uit met een deegroller op een snijplank.
Neem er een glas bij met een grote diameter. Prik daarmee in elk sneetje brood een rondje.
Snijd elk rondje in tweeën. Schik telkens twee helften in één opening van de muffinvorm, zodat ze een beetje overlappen en het brood tot ongeveer de rand van de vorm komt. Zijn er gaatjes? Gebruik dan wat extra brood om die te dichten. Sprenkel nog wat extra olijfolie op het brood.
Bedek het brood nu met een plak bacon. Scheur dit eventueel in tweeën als dat makkelijker werkt, maar zorg dat de gehele oppervlakte bedekt is.
Breek daaroverheen in elk vormpje een ei. Maak af met zout en peper. Zet gedurende 20 minuten in de oven. Controleer of het eiwit gestold is. Zo ja, dan kun je ze uit de oven halen. Zo niet, zet ze dan nog een paar minuten langer in de oven.
Haal uit de oven en maak de eieren af met een snuf gedroogde oregano.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres