Gemiddeld
20Min
2 Personen | |
---|---|
2 x 75 g | verse maatjesharing |
2 | limoenen |
Halve | rode ui (in halve ringen) |
1 | rode chilipeper (in ringetjes) |
1 | grapefruit |
Half | blikje maïs |
1 | eetrijpe avocado |
verse koriander, fijngehakt | |
1/4 tl | suiker |
snufje | zout |
olijfolie | |
tortillachips, voor erbij (optioneel) |
Deze Peruaanse ceviche met haring is een frisse smaakbom voor de zomer. Voor ceviche ‘gaar’ je rauwe vis in tijgermelk. En dat is een stuk minder eng dan het lijkt: tijgermelk is de benaming voor een marinade van limoensap, ui en chilipeper. Leg in blokjes gesneden rauwe vis in dit mengsel en je zult merken dat de vis op een koude manier gaart. Hij wordt steviger en neemt alle frisse sappen van de marinade op.
Snijd de grapefruit in partjes en pers uit de restanten van de vrucht ongeveer 1,5 eetlepel sap in een bakje. Snijd de partjes grapefruit vervolgens in blokjes.
Voeg het sap van anderhalve limoen toe aan het grapefruitsap en klop samen met de suiker en een snufje zout door elkaar, tot de suiker zoveel mogelijk is opgelost. Voeg de rode chilipeper toe. Gefeliciteerd: je hebt nu tijgermelk gemaakt!
Leg de rode ui in de tijgermelk en zet zolang koud.
Spoel de maiskorrels af en bak ze een paar minuten in een koekenpan met een klein beetje olijfolie, tot er kleine grillplekjes op ontstaan.
Verwijder de staarten van de haring en snijd de haringen in blokjes. Gooi de bijgeleverde uitjes weg of gebruik ze voor wat anders. Schep de haring door de tijgermelk en zet voor 5 minuten terug in de koelkast.
Snijd de avocado in blokjes. Meng samen met de blokjes grapefruit en de mais door de tijgermelk.
Schep de ceviche met haring op een groot bord of schaal en druppel er nog wat olijfolie en extra limoensap overheen. Besprenkel met de gehakte koriander en wat zout.
Deze ceviche met haring is érg lekker met Amigo tequila flavoured bier.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres