Gemakkelijk
60Min
10 Personen | |
---|---|
900 g | volle roomkaas, op kamertemperatuur |
270 g | suiker + 1 extra eetlepel |
5 | grote eieren |
2 | eidooiers |
230 g | volle verse slagroom |
20 g | bloem |
2 | theelepels vanillesuiker |
1 | theelepel fijn zeezout |
De geraspte schil van 1 citroen |
Beboter een springvorm en bedek de springvorm met een vel bakpapier.
Doe de roomkaas en 270 gram suiker in de kom van een standmixer en mix op medium snelheid tot je geen brokjes roomkaas meer ziet. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten.
Laat de mixer draaien en voeg de eieren een voor een toe. Wacht telkens 10 seconden alvorens je het volgende ei toevoegt. Voeg ook de eidooiers toe en laat draaien tot je een homogene massa hebt. Stop de mixer en schraap de restjes deeg die aan de kom blijven plakken met een spatel in de kom.
Voeg de slagroom, bloem, vanillesuiker, zout en citroenrasp toe. Mix nogmaals 30 seconden of tot je een mooie gladde massa overhoudt.
Stort het deeg in de met bakpapier beklede springvorm en zet een uur in de koelkast. Laat ondertussen de oven voorverwarmen tot 230 graden en plaats een rooster in het midden van de oven.
Haal de Baskische cheesecake uit de koelkast en lepel een eetlepel suiker over de bovenkant van het beslag.
Plaats de cheesecake op het rooster in het midden van je oven en bak voor 25 à 30 minuten, of tot de bovenkant lichtjes bruin is gekleurd.
Draai nu je oven naar de hoogste temperatuur (liefst 260 graden) en bak nogmaals 20 à 25 minuten (of tot de Baskische cheesecake een mooie donkerbruin kleur heeft gekregen).
Laat de cheesecake minstens 4 uur afkoelen op het aanrecht. Daarna kun je de springvorm makkelijk verwijderen en de taart op een taartbord schuiven. Snijd met een scherp mes stukken van de cheesecake en serveer.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres