Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
8 | kipdrumsticks |
800 g | friet (bv. Patat Frites) |
1/2 | spitskool, in dunne reepjes gesneden |
2 | flinke wortelen, in dunne reepjes gesneden |
1 | appel, in dunne reepjes gesneden |
2 el | mayonaise |
2 el | yoghurt |
2 | eieren, losgeklopt |
400 ml | melk |
snuf | kerrie |
frituurolie | |
bloem | |
zout & peper |
Maak eerst de koolsla. Doe daarvoor de spitskool, wortel, appel, mayonaise en de yoghurt in een kom. Kruid af met zout, peper en een snuf kerrie en roer goed. Proef en breng eventueel extra op smaak.
Verhit frituurolie in een pan tot 175 graden.
Zet een schaaltje met bloem klaar en één schaal met de melk en de geklutste eieren. Roer die laatste twee goed door elkaar met een vork.
Haal de kipdrumsticks eerst door de bloem en dan door het melkmengsel. Herhaal dit en schik ze even op een snijplank.
Bak de frites in het warme frituurvet tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op wat velletjes keukenpapier.
Frituur ook de gepaneerde kipdrumsticks in het warme frituurvet.
Serveer de fried chicken met de friet en de koolsla.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres