Gemakkelijk
100Min
6 Personen | |
---|---|
50 g | boter, in blokjes |
350 ml | lauwe melk |
150 ml | Steenbrugge Blond |
1 | ei |
500 g el | zelfrijzend bakmeel |
Frituurolie | |
Poedersuiker |
Smelt de blokjes boter in een steelpannetje. Doe de lauwe melk in een grote mengkom en roer er de gesmolten boter, het zelfrijzend bakmeel en het ei door. Roer goed.
Maak een schone theedoek een beetje vochtig en bedek er de mengkom mee.
Zet gedurende 45 minuten op een warme plek zodat het beslag kan rijzen.
Verwarm de friteuse of een grote pan met frituurolie tot de olie ongeveer 180 graden is (gebruik hiervoor een keukenthermometer).
Gebruik een ijsschep om bollen van het beslag in de olie te frituren.
Bak ongeveer 5 oliebollen per keer en bak ze geduldig rondom rond, tot ze mooi goudbruin zijn.
Laat de oliebollen uitlekken op een vel keukenpapier en serveer met poedersuiker.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,79 per persoon (voor ongeveer 2 oliebollen per persoon).
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres