1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Turkse eieren met yoghurt en chiliboter (cilbir)

Turkse eieren met yoghurt en chiliboter (cilbir)

turkse eieren

Gemakkelijk

10Min

2 Personen
300 g Griekse yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
Peper & Zout
4 eieren
Plantaardige olie
Zeezout
50 g roomboter
½ tl paprikapoeder
1 el chilipoeder
Mail recept

Turkse eieren met yoghurt en chiliboter (cilbir)

Turkse eieren ofwel çilbir is een van de grootste brunchtrends van dit moment. Als je weleens buiten de deur bruncht of luncht, of als je weleens in Turkije bent geweest dan ken je dit gerecht misschien wel. Dit gerecht kun je tijdens het ontbijt, de brunch of lunch eten en bestaat uit dikke Turkse yoghurt, gekookte of gepocheerde eieren en pittige chiliboter. Erbij wordt meestal brood en verse kruiden geserveerd, maar gewoon zo is het ook al hartstikke smaakvol. De combinatie van de frisse yoghurt, hartige eieren en de rijke chiliboter is al een gerecht op zich. 

In dit recept maak je zelf gepocheerde eieren met een hele handige truc. Daarbij breng je de yoghurt op smaak met knoflook, zout en peper. De chiliboter maak je ook zelf door roomboter te smelten en vervolgens te mengen met chilipoeder en paprikapoeder. Ontzettend lekker met stukken Turks of pitabrood, of gewoon een geroosterde boterham. 

Stap 1

Doe de Griekse yoghurt samen met de knoflook en een flinke snuf peper en zout in een mengkom en roer goed. Zet apart. 

Stap 2

Breng een grote met pan water aan de kook. 

Stap 3

Neem een kopje en leg daarin een vel plasticfolie. Besmeer dit met een laagje plantaardige olie en breek een eitje op de folie. Knoop het plastic dicht als een buideltje (maak een knoopje of gebruik een elastiekje). Herhaal dit proces voor de andere eieren. 

Stap 4

Kook de vier buideltjes tegelijkertijd gedurende drie minuten in het kokende water. 

Stap 5

Schep de buideltjes uit het water, spoel ze af onder koud stromend water en maak ze voorzichtig open. 

Stap 6

Maak de chiliboter door de boter te smelten in een koekenpan en het paprika- en chilipoeder erdoor te roeren. 

Stap 7

Verdeel de yoghurt over twee borden, lepel er wat van de chiliboter over en schik er de eitjes op. Lepel er nog wat extra chiliboter op en maak de Turkse eieren af met extra zout en peper. Lekker met brood!

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,42 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch