Gemakkelijk
20Min
15Min
4 Personen | |
---|---|
1 | sjalotje, fijn gesnipperd |
250 ml | Kaapse Pracht rood |
1 tl | bruine basterdsuiker |
1 | laurierblaadje |
200 ml | runderbouillon |
80 g | ongezouten roomboter, in dobbelsteentjes en gekoeld (+extra) |
Peper & zout |
Zorg dat de dobbelsteentjes van boter klaarstaan in de koelkast alvorens je aan de rest begint.
Verhit een klein beetje boter in een steelpannetje en fruit daarin het sjalotje aan tot de stukjes glazig worden. Voeg daarna de rode wijn, de suiker, het laurierblaadje en de runderbouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager zodra je het ziet koken en laat dan op laag voor nog een kwartiertje verder pruttelen.
Zeef de saus en doe de gezeefde saus opnieuw in de steelpan en zet op het laagst mogelijke vuur.
Voeg nu de blokjes boter een per een toe, telkens tot het ene blokje is opgelost. Blijf roeren met een garde tot je een mooie, glimmende rode wijn saus bekomt.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,74 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres