Gemakkelijk
5Min
2 Personen | |
---|---|
2 | sneetjes bakkersgoud rustiek wit |
2 | theelepels roomkaas |
2 | handjes rucola |
2 | plakjes gerookte zalm |
1 | avocado |
Peper & Zout | |
Scheutje extra vierge olijfolie |
De avocado toast is misschien wel het populairste ontbijtgerecht van de afgelopen vijf jaar. Bij elk ontbijttentje staat het op de kaart, Instagram staat er vol mee en ook thuis verschijnt het broodje avocado regelmatig op ons bord. Volkomen begrijpelijk. Avocado toast is namelijk ontzettend makkelijk om te maken, het is gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Dit recept voor ontbijttoast met gerookte zalm, avocado, rucola en roomkaas is daar een goed voorbeeld van. De basis is namelijk een klassieke avocado toast, alleen gaan er ook nog roomkaas, gerookte zalm en rucola op. De volgorde ligt het aan jou en ook hierbij geldt: heb je een ingrediënt niet in huis of juist wel, vervang het dan of laat het weg.
Maak je deze ontbijttoast of gewone avocado toast voor meer mensen? Zorg dan dat alles klaar staat in hapklare porties. Snijd de avocado in plakjes, scheur de rucola grof en snijd de gerookte zalm in grote stukken. Rooster het brood in de oven en zet alles op het aanrecht om heel makkelijk meerdere broodjes te maken.
Toast de sneetjes brood in je broodrooster.
Besmeer elk sneetje brood met een theelepel roomkaas en beleg met een handje rucola.
Leg de gerookte zalm op de roomkaas.
Halveer de avocado, snijd elke helft in dunne plakjes en verdeel ook deze op de ontbijttoasts.
Maak de ontbijttoast af met een paar druppels extra vierge olijfolie en met een flinke snuf zout en peper.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,34 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres