Gemakkelijk
10Min
2 Personen | |
---|---|
Klontje boter | |
1 | sjalotje, fijn gesnipperd |
200 g | spinazie, grof gehakt |
6 | eieren |
100 g | feta |
Peper & Zout |
Een omelet met spinazie en feta is weer eens wat anders dan een omelet met kaas en champignons. Daarbij is deze omelet met spinazie vegetarisch, heb je maar een handjevol ingrediënten nodig en is hij zo gemaakt. Misschien wel het fijnste van een omelet: je kunt er van alles doorheen doen. Ideaal dus om restjes te verwerken.
Heb je bijvoorbeeld nog restjes tomaat, courgette, paprika of andere groenten? Of heb je geen feta, maar cottage cheese in huis? Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan door een omelet. Eet je liever een eiwitomelet? Vervang de eieren dan door zes eiwitten, eventueel met één dooier erdoorheen geklutst. Zo creëer je in een handomdraai jouw eigen variant.
Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn en meng met een snufje zout. Zo klutsen ze makkelijker los en meng het eiwit sneller met de dooier.
Smelt de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur en fruit de sjalot tot deze glazig is.
Voeg de spinazie toe (desnoods in delen) en bak tot de spinazie volledig geslonken is. Om het proces te versnellen kun je eventueel een scheutje water toevoegen en dat laten verdampen.
Kluts de eieren in een kom en kruid af met peper en zout.
Schenk de eieren bij de geslonken spinazie en draai het vuur laag. Laat rustig bakken tot de eieren gaar zijn.
Verkruimel tot slot de feta over de omelet met spinazie en kruid af met extra zout en peper.
Serveer de omelet met spinazie direct.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,78 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres