Gemiddeld
15Min
2 Personen | |
---|---|
250 g | mienestjes |
2 el | pindakaas |
3 el | ketjap |
1 tl | sambal oelek |
½ | komkommer |
1 | Handje pinda’s |
2 | eieren |
Snuf chilipoeder | |
Plantaardige olie | |
Optioneel: koriander |
Noedels zijn het ideale ingrediënt voor een supersnel gerecht. Ze hebben maar kort nodig om te garen en in de tussentijd kun je de andere ingrediënten bereiden. In dit recept met noodles gaan onder andere mienestjes, samen met een makkelijke dressing van pindakaas, ketjap en sambal. Gehakte pinda’s zorgen voor een lekkere krokantje, komkommer geeft wat frisheid en het gebakken ei maakt het gerecht af.
Dit recept is in principe vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Voeg bijvoorbeeld stukjes kip of reepjes biefstuk, of vegetarische vleesvervangers toe. Ook lekker met wokgroenten of sugar snaps, of andere groenten die je nog in huis hebt. Wil je het gerecht juist vegan maken? Vervang het ei dan door gebakken paddenstoelen of vegan kruimgehakt. Tot slot nog een tip: dit gerecht smaakt ook ontzettend lekker afgekoeld. Zeker als de noodles koud zijn krijg je een extra fijne bite. Zalig in combinatie met de spannende pindakaasdressing!
Kook de mienestjes zoals aangegeven op de verpakking en giet ze af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Maak het Oosterse sausje door de pindakaas, de ketjap en de sambal te mengen in een kommetje. Roer er 5 eetlepels van het kookvocht door tot het een gladde saus wordt. Schenk deze saus bij de warme, afgegoten noedels en schep alles door elkaar.
Hak de pinda’s fijn tot kruim met een koksmes of met de keukenmachine. Schep ook de helft van de pinda’s door de noedels.
Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd in halve maantjes.
Bak twee spiegeleitjes in een laagje plantaardige olie en breng op smaak met een snuf chilipoeder.
Verdeel de noedels over twee kommen en schik de stukjes komkommer, de andere helft van het pindakruim en de spiegeleitjes erbovenop. Serveer eventueel met een paar blaadjes verse koriander.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,76 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres