1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Noedels met Oosters sausje, pinda’s, komkommer en een gebakken eitje

Noedels met Oosters sausje, pinda’s, komkommer en een gebakken eitje

noedels

Gemiddeld

15Min

2 Personen
250 g mienestjes
2 el pindakaas
3 el ketjap
1 tl sambal oelek
½ komkommer
1 Handje pinda’s
2 eieren
Snuf chilipoeder
Plantaardige olie
Optioneel: koriander
Mail recept

Noedels met Oosterse marinade, pinda’s, komkommer en een gebakken eitje

Noedels zijn het ideale ingrediënt voor een supersnel gerecht. Ze hebben maar kort nodig om te garen en in de tussentijd kun je de andere ingrediënten bereiden. In dit recept met noodles gaan onder andere mienestjes, samen met een makkelijke dressing van pindakaas, ketjap en sambal. Gehakte pinda’s zorgen voor een lekkere krokantje, komkommer geeft wat frisheid en het gebakken ei maakt het gerecht af. 

Dit recept is in principe vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Voeg bijvoorbeeld stukjes kip of reepjes biefstuk, of vegetarische vleesvervangers toe. Ook lekker met wokgroenten of sugar snaps, of andere groenten die je nog in huis hebt. Wil je het gerecht juist vegan maken? Vervang het ei dan door gebakken paddenstoelen of vegan kruimgehakt. Tot slot nog een tip: dit gerecht smaakt ook ontzettend lekker afgekoeld. Zeker als de noodles koud zijn krijg je een extra fijne bite. Zalig in combinatie met de spannende pindakaasdressing! 

Stap 1

Kook de mienestjes zoals aangegeven op de verpakking en giet ze af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.  

Stap 2

Maak het Oosterse sausje door de pindakaas, de ketjap en de sambal te mengen in een kommetje. Roer er 5 eetlepels van het kookvocht door tot het een gladde saus wordt. Schenk deze saus bij de warme, afgegoten noedels en schep alles door elkaar. 

Stap 3

Hak de pinda’s fijn tot kruim met een koksmes of met de keukenmachine. Schep ook de helft van de pinda’s door de noedels.  

Stap 4

Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd in halve maantjes. 

Stap 5

Bak twee spiegeleitjes in een laagje plantaardige olie en breng op smaak met een snuf chilipoeder.

Stap 6

Verdeel de noedels over twee kommen en schik de stukjes komkommer, de andere helft van het pindakruim en de spiegeleitjes erbovenop. Serveer eventueel met een paar blaadjes verse koriander. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,76 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch