Gemakkelijk
10Min
2 Personen | |
---|---|
200 g | kipfilet, in reepjes |
1 | grote tomaat, in kleine blokjes |
1/8 | rode ui, fijn gesnipperd |
Scheut olijfolie | |
Zout & Peper | |
1 el | citroensap |
1/2 | mango, in blokjes |
1/3 | komkommer, in kleine blokjes |
2 à 4 | tortillawraps |
2 el | Griekse yoghurt |
Een wrap of tortilla is een fijn en handig ingrediënt voor een snelle en gezonde lunch. Zo maak je met dit recept frisse lunchtortilla’s met gebakken kip, mangostukjes, tomatensalsa en komkommer. Een frisse, smaakvolle lunch die in minder dan een kwartier op tafel staat. Je kunt deze wraps met kip natuurlijk ook als avondeten eten. In dat geval zul je de ingrediënten misschien moeten verdubbelen.
Maak de lunchtortilla’s met gewone tortilla’s, of ga voor volkoren of meergranen. Zo krijg je gelijk meer vezels binnen en ben je langer verzadigd. Eet je liever vegetarisch of zelfs vegan? Vervang de kipfilet dan voor vega kipstukjes en vervang de Griekse yoghurt eventueel voor sojayoghurt. Je kunt dit gerecht ook makkelijk voorbereiden of van tevoren al maken. Bak in dat geval alvast de kipfilet en laat volledig afkoelen. Maak de tomatensalsa en snijd de mango en komkommer in blokjes. Vul de wraps en verpak in aluminiumfolie, of vul ze vlak voordat je gaat eten. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Verhit een scheut olie in een pan op medium vuur en bak de reepjes kipfilet tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de tomatensalsa door de blokjes tomaat te mengen met de rode ui, de olijfolie, het citroensap en een flinke snuf peper en zout. Roer goed.
Zet ook de blokjes mango en komkommer klaar.
Verwarm de wraps volgens de verpakking en vul ze met de Griekse yoghurt, de tomatensalsa, de mango, de komkommer en de kip. Vouw de lunchtortilla’s dicht.
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 0,62 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres