Gemakkelijk
5Min
2 Personen | |
---|---|
2 | sneetjes bakkersgoud rustiek wit |
2 | handjes rucola |
1 g | grote rode biet (voorgekookt), in dunne plakjes |
1/2 | groene appel |
100 g | feta |
Zout & peper | |
Scheutje extra vierge olijfolie | |
Kneepje honing |
Een boterham met kaas of kipfilet is hartstikke lekker, maar heb je zin om uit te pakken? Dan is dit recept voor een sandwich met rode biet, feta en appel een aanrader om te proberen. Rode biet en groene appel is een match made in heaven. Het aardse van de bietjes past perfect met het fris-zure van de groene appel. Je ziet de twee dan ook geregeld samen terug in bijvoorbeeld salades en andere gerechten, zoals op dit broodje.
Door gekookte rode biet te gebruiken bespaar je flink op de kooktijd. Ideaal als je lunchpauze niet zo lang duurt of je simpelweg geen zin hebt om in de keuken te staan. Snijd de biet en appel in dunne plakjes en leg ze op een geroosterd broodje met rucola. Garneer met feta, olijfolie, honing, zout en peper. Ontzettend makkelijk, gezond en ook nog eens heel lekker.
Geen zin in brood? Maak er dan een salade van! Lekker met nog een beetje komkommer en avocado of stukjes gerookte makreel.
Toast de sneetjes brood in je broodrooster.
Beleg elk sneetje met een handje rucola.
Verdeel er de dunne plakjes rode biet op. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne schijfjes. Verdeel deze bovenop de rode biet.
Verkruimel vervolgens de feta over de toast en breng op smaak met zout en peper.
Druppel voor de afwerking een scheutje extra vierge olijfolie en een kneepje honing over de lunch sandwich.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,01 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres