Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
450 g | rijst |
2 | sjalotjes, grof gesneden |
4 | teentjes knoflook, grof gesneden |
2 | rode pepers, in stukjes |
2 | duimen gember, grof gesneden |
3 el | ketjap manis |
450 g | pompoen, geschild en in blokjes |
300 g | spekjes |
Sap van 1 limoen | |
2 | lente-uien, in dunne ringen |
4 | spiegeleitjes |
Sambal | |
4 | handjes kroepoek |
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Dit kun je ook een dag van tevoren doen.
Stop de sjalot, knoflook, pepers en gember in een keukenmachine en maal fijn tot een pasta.
Verwarm een grote koekenpan met zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Fruit de pasta tot die begint te geuren. Roer er daarna de ketjap manis doorheen.
Voeg de spekjes toe en bak tot ze gaar zijn. Voeg ook de pompoenblokjes toe en blijf bakken tot die zacht zijn. Daarna is het tijd om de rijst toe te voegen: doe dit in drie delen en blijf de hele tijd goed roeren tot alles knapperig is. Voeg tot slot het limoensap toe en roer alles nog eens goed door.
Verdeel de herfstige nasi goreng over borden en maak af met de gebakken eitjes, kroepoek, wat sambal en bosui.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,46 per persoon.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres