Gemakkelijk
10Min
2 Personen | |
---|---|
100 ml | (plantaardige) melk |
75 g | havervlokken |
1 | ei |
2 | bananen, in stukjes |
Klont boter | |
Handje blauwe bessen | |
Kneepje honing |
Havermout pannenkoekjes en bananenpannenkoekjes zijn het perfecte feestelijke ontbijt voor elke dag van de week. Ze zijn makkelijk om te maken, ontzettend lekker en ook nog eens gezond. Perfect als je op zoek bent naar een gezond ontbijt- of brunchrecept, zonder in te leveren op smaak.
Dit recept voor havermout banaanpannenkoekjes met bessen honing is een combinatie van havermout pannenkoekjes en bananenpannenkoekjes. Ze zijn vullend, maar niet te zwaar. Lekker zoet, maar toch ook fris tegelijk door de blauwe bessen. Ze staan ook nog eens in maar tien minuten op tafel. Maak het beslag in een blender of een hoge beker met een staafmixer. Gebruik goed rijpe bananen en garneer met extra banaan, blauwe bessen en honing. Heb je ander fruit in huis? Gebruik dat dan ter garnering.
Heb je rijpe bananen over? Pel ze en bewaar in een zakje in de vriezer. De bevroren bananen ontdooi je op kamertemperatuur of in de magnetron en gebruik je voor bananenpannenkoekjes of bananenbrood.
Doe de melk, havervlokken, het ei en één van de bananen (in stukjes) in een blender en mix tot een glad beslag. In een maatbeker en met de staafmixer gaat het ook.
Laat de boter smelten in een koekenpan en bak zes kleine pannenkoekjes van het beslag, in twee keer. Reken daarbij op drie minuten bakken per kant.
Verdeel de havermout pannenkoekjes over twee borden en maak de havermout pannenkoekjes af met de stukjes banaan, de bessen en een kneepje honing.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,67 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres