Gemiddeld
25Min
2 Personen | |
---|---|
350 g | kruimige aardappels |
1 | rode puntpaprika |
1 | trostomaat |
1/2 | komkommer |
1 | kleine rode ui |
3 | takjes munt |
5 | takjes platte peterselie |
50 g | feta |
8 | zwarte olijven |
100 g | vega kipstukjes |
1 tl | tijm |
1/2 | citroen, sap en rasp |
Een gerecht dat steevast op de menukaart van Griekse restaurants staat is de Griekse salade. Het liefst gemaakt met flinke stukken rijpe tomaat, paprika en komkommer, en lekker veel hartige feta. In dit recept voegden we wat ingrediënten toe waardoor het een volwaardige maaltijd wordt. Denk aan gekookte aardappels, maar ook vegetarische stukjes kip. Je kunt er ook voor kiezen om de vegetarische kipstukjes weg te laten of te vervangen door echte kip. Ideaal ook voor restjes vlees van de barbecue.
Wil je de salade extra lekker maken? Voeg dan meteen na het afgieten de olijfolie, citroenrasp en citroensap toe aan de aardappels, samen met een snuf zout. Hierdoor slurpen ze de smaken goed op en worden ze nog rijker van smaak. Ook lekker: bak de feta met een beetje olijfolie in een oven voorverwarmd op 180 graden gedurende 10 minuten.
Schil de aardappels en snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Snijd de puntpaprika in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de puntpaprika 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de tomaten in parten, de komkommer in halve maantjes en de rode ui in dunne ringen. Hak de munt en peterselie fijn. Verbrokkel de feta en halveer de zwarte olijven. Meng de tomaat met de ui, munt, peterselie, feta, zout en peper.
Haal de paprika uit de pan en meng door de tomaten. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vega kipstukjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.
Breng de aardappels in de pan op smaak met 2 eetlepels extra vierge olijfolie, citroensap en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper, en voeg toe aan het tomatenmengsel. Meng tot slot ook de vega kipstukjes erdoor. Serveer in een mooie schaal.
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 2,00 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres