Gemakkelijk
30Min
2 Personen | |
---|---|
1 | aubergine |
olijfolie | |
200 g | couscous |
250 ml | water |
1 el | kerrie |
2 el | pinda’s, fijn gehakt |
1 | stengel bosui, in ringetjes |
150 ml | Griekse yoghurt naturel |
Zout & peper | |
Bosje koriander, fijn gesnipperd |
De aubergine is het boegbeeld van de Midden-Oosterse keuken. De Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi maakte de groente razend populair en dat is niet gek als je bedenkt hoe veelzijdig aubergines zijn. Je kunt aubergines namelijk grillen, in ronde of langwerpige plakken, maar ook roosteren, poffen, bakken en zelfs blakeren. Door de neutrale smaak past zo’n beetje elk ander ingrediënt er ook goed bij.
Kijk maar naar dit recept, voor gegrilde aubergines met pinda’s en bosui, een frisse yoghurtdressing en gele kerriecouscous. Een heerlijk vegetarisch recept met aubergine voor elke dag van de week. Lekker voor een doordeweeks dag, maar ook feestelijk genoeg voor een etentje. De aubergines moeten weliswaar 30 minuten de oven in, maar die tijd kun je weer gebruiken voor de rest van het gerecht en een momentje rust voor jezelf. Ook lekker met gepofte tomaatjes, gebakken kip of vis erbij.
Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Gebruik een mesje om een ruitpatroon in het vruchtvlees te snijden. Snijd niet te diep door. Wrijf de aubergines in met wat zout.
Leg de auberginehelften in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Schenk er een flinke scheut olijfolie overheen en wrijf de olie goed in de inkepingen. Bak de aubergine ongever 30 minuten in de warme oven.
Maak ondertussen de couscous. Doe deze samen met het water en een scheut olijfolie in een mengkom en roer goed. Na ongeveer 10 minuten is de couscous gaar. Roer er dan het kerriepoeder en een flinke snuf zout en peper door. Voeg als laatste de fijngehakte koriander toe en roer goed.
Roer de Griekse yoghurt met een scheutje olijfolie in een kommetje en breng ook deze op smaak met zout en peper.
Haal de gegrilde aubergine uit de oven, verdeel over borden en schep er de pinda’s en de ringetjes bosui overheen. Serveer de gegrilde aubergine met de gele kerrierijst en met de yoghurtdressing.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,92 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres