Gemakkelijk
30Min
3 Personen | |
---|---|
50 g | boter |
50 ml | volle melk |
50 ml | water |
50 g | bloem |
snufje zout | |
2 | grote eieren |
50 g | oude kaas (zoals Extra oude Hollandse Gouda kaas 48+), geraspt |
200 g | Valblanc verse roomkaas |
2 tl | paprikapoeder |
Kaassoesjes maken is niet moeilijk en de beloning is groot. Wij dippen ze graag in een snelle dip van roomkaas en paprikapoeder. Doe je mee?
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de melk en het water toe en roer goed met een garde. Voeg de bloem en het zout toe en roer tot het geheel goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat nog een paar minuutjes bakken zodat de bloem kan garen.
Zet het vuur daarna uit en voeg de eieren één voor één toe. Roer met een soeplepel en wacht tot het eerste ei is opgenomen voordat je het tweede toevoegt.
Voeg ten slotte de geraspte kaas toe en roer nog eens goed door. Stort het geheel in een mengkom en laat een paar minuten afkoelen.
Maak ondertussen de dip door de roomkaas met het paprikapoeder te roeren. Zet apart.
Schep de kaasvulling in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit kleine hoopjes van de kaasvulling op het bakpapier. Laat genoeg ruimte tussen de hoopjes.
Geen spuitzak in huis? Dit maak je makkelijk zelf met bijvoorbeeld een diepvrieszakje. Schep de vulling erin en knoop de zak goed dicht. Knip een puntje open aan de onderkant en knijp in het zakje om de vulling te spuiten.
Zet de kaasvulling gedurende 17 minuten in de warme oven. Serveer met de dip.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,40 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres